Her er Danmarks nye regering

mm22

Efter lang tids forhandlinger, er det endelig lykkedes de folkevalgte politikere at strække en aftale sammen, og derfor kan vi nu sætte ansigt på Danmarks nye ministre. Ganske som bebudet har Mette Frederiksen skabt en mindretalsregering med sig selv som statsminister.

For at det kunne lade sig gøre, har Mette Frederiksen givet løfter til sine støttepartier, Radikale, SF og Enhedslisten, og de har i fællesskab skabt en politisk forståelse, der skal danne grundlaget for Danmarks retning i de næste fire år.

De vigtigste poster

Med Mette Frederiksen på plads som statsminister, blev sløret også løftet for hvilke socialdemokrater der skal besidde de øvrige fremtrædende pladser i regeringen. Der har været meget spekulation op til offentliggørelsen, men ganske som ventet blev Nicolai Wammen valgt som finansminister.

Mere overraskende er det, at Jeppe Kofoed er blevet hentet hjem fra Bruxelles og Europa-Parlamentet, for at blive landets nye udenrigsminister. Samtidig har tidligere forsvarsminister Nick Hækkerup, fået den vigtige post som Danmarks justitsminister, hvor han får afgørende betydning på kriminalområdet.

Derudover er Trine Bramsen blevet forsvarsminister og Morten Bødskov er blevet skatteminister, mens Dan Jørgensen har fået posten som klima-, energi- og forsyningsminister.

ministre

Øvrige ministre

Blandt de øvrige ministre i den i alt 20-mand store regering, er Magnus Heunicke blevet sundheds- og ældreminister, Astrid Krag er blevet social- og indenrigsminister og Benny Engelbrecht er blevet transportminister. Fælles for disse er, at de alle var ministre under Helle-Thorning Schmidts regeringsperiode, og derfor allerede har lidt erfaring med hvervet.

Herudover er Mattias Tesfaye blevet udlændinge- og integrationsminister, Simon Kollerup erhvervsminister, Peter Hummelgaard Thomsen beskæftigelsesminister og Kaare Dybvaad boligminister. Samtidig er Rasmus Prehn blevet minister for udviklingssamarbejde, mens Mogens Jensen har fået den lange titel som minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling samt minister for nordisk samarbejde.

Mette Frederiksens nære ven Pernille Rosenkrantz-Theil er blevet børne- og undervisningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen er blevet uddannelses- og forskningsminister, Lea Wermelin er blevet miljøminister, og Joy Mogensen er blevet kultur- og kirkeminister. Dermed udgør de de sidste af i alt 7 kvindelige ministre. Joy Mogensen er sammen med Jeppe Kofod de eneste ministre, der ikke er blevet valgt ind i folketinget.

regeringen

De andre partier stiller krav

Trods offentliggørelsen af regeringen, er alt dog ikke en dans på roser, endnu i hvert fald. De øvrige socialistiske partier stiller nemlig hårde krav til Mette Frederiksen og co., hvis de skal blive ved med at give den støtte til den nye regering der er nødvendig, for at opnå flertal.

De Radikale har fx krav til både integrations-, økonomi- og klimapolitikken, såfremt Socialdemokraterne skal kunne forvente deres støtte fremover. Derudover ønsker de at kontanthjælpsloftet skal afskaffes, mens at Danmark skal tage imod 500 kvoteflygtningen hvert år igen. Også SF og Enhedslisten står på spring for at få deres krav opfyldt, hvorefter det bliver en svær omgang for regeringen at formå at balancere det hele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *