En kort introduktion til bitcoins’ forunderlige verden

mm22

Bitcoin er en virtual valuta, der opnåede anerkendelse efter at dens pris per mønt steg til over 85 millioner kroner tilbage i begyndelsen af 2018. Kryptovaluta er centrum for et komplekst skæringspunkt mellem privatliv, bankregulationer og teknologisk innovation. I dag accepterer nogle butikker bitcoins, mens det andre steder er ulovligt.

Bitcoinnetværk

Hvad er bitcoins?

Bitcoins var den første populære kryptovaluta. Der er ikke rigtigt nogen der ved, hvem der skabte det, men det var designet til at garantere maksimal anonymitet. De dukkede op i 2009 fra IT-udvikler angiveligt kaldt Satoshi Nakamoto. Han har siden forsvundet og efterladt en formue i bitcoins. Fordi bitcoins var den første store kryptovaluta, kaldes alle andre digitale valutaer skabt siden da for altcoins. En af fordelene ved bitcoins er, at de kan blive lagret offline på lokal hardware, såsom en harddisk, hvilket beskytter dem fra at blive stjålet. Gemmer du dem på internettet, kan du risikere at de bliver stjålet.

Sådan fungerer bitcoins

Bitcoins er fuldstændigt virtuelle mønter vis værdi er designet til ikke at være afhængig af nogen ekstern entitet. Ingen bank er nødvendig for at bevæge eller opbevare pengene. Lige så snart en person ejer bitcoins, kan de bruges til at købe ting ligesom med fysiske mønter. Ved en transaktion overføres bitcoins fra en personlig database til en anden. De kan ikke forfalskes, da et antal af computere kaldt ”nodes” på netværket skal bekræfte enhver transaktions gyldighed. Det er så krævende at skabe en bitcoin, at det ikke er det værd at manipulere systemet.

Invester

Sådan kan du tjene penge på bitcoins

Værdien af bitcoins varierer fra dag til dag, hvilket betyder, at der er penge at hente, hvis du er heldig nok til at deres værdi stiger, efter at du har erhvervet dig nogle. At tjene penge på bitcoins er desværre lettere sagt end gjort, da den rette timing for køb og salg er vanskelig at afgøre. Har du ikke mulighed for at holde øje med kryptovalutamarkedet, kan du benytte dig af visse værktøjer til at finde de bedste investeringer for dig. Her er det sket en fremvækst i de såkaldt krypto-robotter, der kan gøre netop dette. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken du vælger, da visse af dem har vist sig at tage dine penge frem for at investere dem. Sørg derfor for at læse deres anmeldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *