4 tips til at tage det bæredygtige spring

mm22

Vi skal alle til at leve meget mere bæredygtigt, hvis fremtidige generationer også skal kunne bebo jorden. Sådan lyder det fra flere og flere sider, og i takt med dette begynder flere mennesker også at have klimaudfordringerne mere seriøst.

Mange synes dog at det er svært at komme i gang med at leve bæredygtigt – at tage det bæredygtige spring, så at sige. Har du det også sådan? Så læs med her, og få serveret 4 tips til at springe ud i det, og blive mere bæredygtig.

Træstamme

Følg dine sparsommelige forældres eksempel 

”Sluk lyset! Kom ud af brusebadet! Skru ned for varmen!” Har det også lydt sådan hjemme ved dig under din opvækst? I så fald er du bestemt ikke den eneste, der har haft et par super sparsommelige forældre. 

Selvom det måske mest har virket irriterende at blive minde om at spare på varmen, vandet og strømmen, så var der alligevel noget om snakken. I dag er der nemlig mere end nogensinde før brug at der bliver slukket for lyset, når det ikke bruges. Vil man nemlig gerne passe på klimaet og miljøet, kan man ved at forbruge så få ressourcer som muligt gøre en forskel. 

Ja, følg dine sparsommelige forældres eksempel – men gør det for klimaet!

Skift dine vaner ud med bæredygtige alternativer

Ligesom alle andre mennesker har du sikkert også nogle vaner, som er knap så bæredygtige. Måske er du vild med din kapsel-kaffemaskine, eller måske har du en vane med at tygge tyggegummi i alle døgnets vågne timer. 

Selvom det måske virker som små ting, kan de alligevel have stor betydning i den lange bane. Find derfor frem til bæredygtigere alternativer for dine vaner. Det kan du nemlig komme rigtig langt med! 

Bæredygtig mad

Foretag bæredygtige investeringer

Når det kommer til at skulle leve bæredygtigt, kan det nogle gange godt betale sig i at købe noget for lånte penge, som til gengæld er rigtigt godt for klimaet. Måske kunne det være at skifte fra oliefyr til jordvarme, eller at få et mere energivenligt køleskab. Ja, det kan godt betale sig at låne penge til at foretage sådanne investeringer, når det er rigtigt godt for miljøet. 

Stop med at købe alt det, du ikke behøver

For mange er shopping en form for adspredelse. Men hvor er det egentligt tosset, når man tænker på hvor dårligt det er for miljøet med alt det meningsløse forbrug! Du kan derfor gøre en stor forskel ved simpelthen at stoppe med at købe alle de ting, som du alligevel ikke bruger.

Vil du tage det bæredygtige spring, er dette et rigtigt godt sted at sætte ind. Der er hvert fald rigtigt meget at sætte ind på den bæredygtige konto ved ikke at købe noget, som man ikke behøver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *