Tænk over dette før du tager et lån online

mm22

Især i de seneste år er markedet for online lån i sandhed eksploderet. Isoleret set er det sådan set også en god ting. Både for det online marked og for os som forbrugere. Det betyder nemlig, at der er konkurrence på markedet, og at udbyderne forsøger at underbyde hinanden. Samtidig forsøger de at skille sig ud ved at tilbyde de bedste og mest unikke løsninger for forbrugerne. Samlet set betyder det altså, at vi som forbrugere har adgang til billigere og bedre online lån end nogensinde før.

Ulemperne ved online lån

Derfor kan man også nemt blive fristet til at tage et online lån ved den første givne lejlighed, men i så tilfælde er der nok et par ting, man bør overveje inden. På trods af den øgede konkurrence er de online lån, der udbydes så mange steder nemlig stadig ikke udpræget billige. Det kan der være mange grunde til, men en af de største er nok, at det stadig er forholdsvis usikre lån for lånudbyderne.

penge

Netop fordi de online lån er så hurtige og nemme, kan lånudbyderne ikke vide sig fuldstændig sikre på at få deres penge tilbage på samme måde som banken for eksempel kan. Den kæmpestore usikkerhed bliver de nødt til at opveje for på en eller anden måde. Det gør de ved at have forholdsvist store opstartsgebyrer og renter på lånene.

Kig godt efter

Hvis du faktisk er nødsaget til at tage et lån online ved en af disse lånudbydere, er det derfor en god ide at krydstjekke mellem mange forskellige lånudbydere. Det er tilmed ret nemt online, da det bare er at åbne en ny fane. Når du sammenligner, bør du dog ikke gøre det på baggrund af lånenes rente alene. I stedet bør du kigge på et parameter såsom ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og denne giver derfor udtryk for alle de udgifter, du kommer til at have ved lånet. Det gælder både rente, rentes rente og eventuelle gebyrer. Derfor er ÅOP ofte betragteligt højere end den egentlige rente, hvilket samtidig gør den langt mere retvisende.

Noget andet, man bør have i mente, når man tager lån online er, hvad man egentlig har behov for. Mange af lånene kommer ofte som en form for pakkeløsninger, og man kan derfor godt ende med at låne mere, end man egentlig har behov for. Lån hellere lidt mindre end lidt mere.

betting

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *