Enkel mad til hverdag og gæster

mm22

God mad fortjener god tid. Ofte er hverdagen dog presset og stressende, og tid er ikke det, man har mest af. Efter en lang dag på arbejde kan madlavningen virke uoverskuelig, og den nemme løsning bliver ofte pasta og kødsovs. I weekenden kan det se anderledes ud med tid og overskud. 

Bliv inspireret, og find eller genfind glæden ved at lave din egen mad uden at skulle bruge oceaner af tid. Der findes andre oksekødsopskrifter end kødsovs.

 Oksekød_i_stegeso

Genfind glæden

Måske husker du en tid med begejstring over madlavning. Dengang du havde bedre tid. Hvor det ikke gjorde noget at bruge masser af tid på at søge opskrifter, handle ingredienser og stå flere timer fordybet i processen med tilberedning.

Find glæden

Det er muligt, du slet ikke har været dér endnu med begejstring og passion for madlavning. Men der findes måder at hjælpe sig selv i gang på. Måder, som betyder, at du kan lave andre ting, mens maden bliver færdig. Tilberedning i ovn er én ting. Mikroovn noget andet – også til opvarmning af rester. Husk endelig det. Og så selvfølgelig fastfood-retterne. En burger bliver dog allerbedst, når den er hjemmelavet – brødet inklusiv.

Nemt og lækkert

En anden nem måde at tilberede mad på er at benytte en stegeso. Idéen med en stegeso er, at når først maden er i ovnen, passer den sig selv, og du kan ordne andre ting så længe. En stegeso kan benyttes både til hverdagsmad og gæstemad. På stegeso.com finder du en række opskrifter. Her findes både oksekød opskrifter og opskrifter med kylling, fisk og grønsager. Nemmere bliver det ikke.

Gæstemad

Hverdagens mad

Pointen ved madlavning i hverdagen er at holde det enkelt. Det bedste råd er at lave en madplan. Med en madplan for en uge skal du kun én gang om ugen bruge tid på at tænke på aftensmad. Resten af ugen gør du blot, som du besluttede dig for tidligere. 

Overvej i planen, hvordan du bruger madrester. Det gør madlavningen endnu nemmere. 

Gæstemad med overskud

Når det drejer sig om mad til gæster, er der også en god pointe i at lave enkel mad, der ikke kræver, at du har stået i køkkenet hele dagen. Opskrifter med oksekød er oplagt på grund af de mange muligheder. Oksebøffer er ofte et hit, men selv oksefars kan benyttes til gæstemad med opfindsomhed. Forbered så meget som muligt på forhånd, så du har overskud til at nyde madlavningen og gæsterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *