De vigtigste informationer om hjuldata

mm22

Her kan du læse de vigtigste informationer om hjuldata, der vil gøre dig klogere på alt det, du skal vide om hjulenes data.

Det er ikke alle, der ved det, men alle bildæk har en masse forskellige dækkoder og hjuldata. Det er noget, du kan anvende til at være sikker på, at der sker en rigtig montering af dine nyeste dæk på din bil.

I denne artikel kan du læse om de mest afgørende former for hjuldata, du skal være orienteret om. Hvis du vil vide endnu mere og få et indblik i de specifikke mærker, skal du klikke her. Det gælder i særligt høj grad, hvis du har i sinde at skifte dæk eller fælge.

Det skal du vide om dækstørrelserne

Det første, som du skal kigge på, når du kigger på bildæk, er størrelsen. Det giver sig selv, at størrelsen skal passe, så du kan bruge dem til din bil. Der er forskellige ting, du skal holde øje med, når du vurderer dækstørrelserne. Det kan være alt fra fælgens diameter til dækbredde og selvfølgelig dækhøjde. Det er vigtigt, at tallene passer sammen, når du skal finde ud af, om tingene passer i forhold til dine behov.

Dækhøjden

Når det kommer til dækhøjden, er det vigtigt, du ved, det ofte opgøres i procent i forhold til bilens dækbredde.

klassisk bil

Fælgens diameter

Fælgen er nødt til at passe til dækkets størrelse. Det er vigtigt, fordi du på den måde beskytter hjulet på mest forsvarlig måde.

Husk at kigge på belastningsindeks

Det er vigtigt, at du kigger på belastningindeks. Det er noget, der indikerer, hvad dækket kan klare og bære. Det vil ofte være indikativt for, hvad hjulet maksimalt kan tåle.

Hastighedsgodkendelse

En hastighedsgodkendelse er det, der indikerer, hvor hurtigt en bil må køre. Det er heldigvis sådan, at en hastighedskode ikke kan blive for høj. Det forholder sig dog sådan, at den ikke må være på et lavere niveau end den hastighede, bilen maksimalt kan nå. Det skyldes, at hjulene som minimum skal kunne køre på samme hastighedsniveau, som den enkelte bilmodel kan køre.

Hjulenes produktionsdato

Det er vigtigt, at du kigger på produktionsdatoen for det enkelte dæk. Det er en essentiel del af hjulets data, og det er noget, der også går under navnet ”DOT-mærke.” DOT-mærket indikerer, hvornår dækket blev produceret. Den kan anvendes til at få et indblik i, om det er nu, du skal til at skifte bildæk eller ej. Der er som sådan ikke nogen krav fra juridisk side om dækkenes alder, men det anbefales, at de maks er 10 år gamle.

 

 

bil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *