Dette skal du bruge en elektriker til i hjemmet

mm22

Der kan være mange opgaver, man kan have lyst til at tage på egne skuldre, når det kommer til el-arbejde i huset. Det er dog ikke alle opgaver, det er klogt – eller lovligt – selv at udføre. Det kan du lære mere om i denne artikel.

elektriker, ledninger, eltavle

Det må du selv gøre generelt i huset

Der er flere el-opgaver, du selv må udføre i huset. Du må f.eks. gerne selv udskifte en afbryder, men kun hvis der i forvejen er eksisterende installation. Du må også gerne selv udskifte dit brusehoved – det skal man ikke bruge en autoriseret elektriker til, da det ikke kræver el. Du må faktisk også gerne selv udtrække ledninger fra stikkontakter eller til udtag til lamper.

Det må du gøre i køkkenet

Du må gerne selv tilslutte dit køleskab, din ovn, komfur og emhætte.

Hvis du skal have lavet grundlæggende el om 

Du må aldrig selv give dig i kast med at ændre en grundlæggende el-installation i huset. Det kræver en autoriseret el-installatør. Denne lov er sat af sikkerhedsmæssige grunde, så det er virkelig vigtigt, at du overholder det – også selvom du elsker at være en gør-det-selv-mand i huset. Hvis du begynder på noget i den dur, så kan der nemlig opstå brand eller personskade – så hold dig inden for reglerne. Hvis du leder efter en god elektriker, så kan du finde det på Fj-el.dk

Hvis der skal ændres noget på din elmåler

Hvis der er noget i vejen med din gruppetavle eller el-måler, så er det vigtigt, at du kontakter en autoriseret el-installatør. Det kan f.eks. være, hvis der er en ledning, der skal skiftes, eller hvis der skal laves en ny enhed. 

Hvis du skal have lavet en ny el-installation 

Hvis du går og drømmer om flere stikkontakter i hjemmet, så skal du kontakte en autoriseret elektriker. Det er endelig ikke noget, du selv må give dig i kast med. Ligeledes er det, hvis du skal have monteret nye ledninger eller udskiftet nogle gamle. Der er en grund til, at der er nogle, der kan kalde sig for fageksperter på området. Det er ikke bare sådan noget, en lægmand bør gøre.

pære, strøm, elektricitet

Når der skal foretages el-tjek

Hvis du skal sælge eller købe ny bolig, så er der mange, der – med fordel – vælger at få lavet et el-tjek. Hvis du får lavet et el-tjek inden køb af ny bolig, så er du også sikker på, at alt er, som det skal være. Hvis der f.eks. er lavet en ulovlig el-installation i huset, så vil en autoriseret elektriker kunne spotte det for dig. Det betyder også, at du er sikker på ikke at flytte ind et sted, hvor der kan være en farlig forbindelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *