Klimafokus: Det kan du gøre

mm22

Noget, som er meget aktuelt lige nu, er klimakrisen. Det er et af de helt store emner i de politiske valg, som der er aktuelle lige nu. Det er nemlig gået op for flere og flere, at det, som forskerne har snakket om i flere årtier, faktisk er ved at ske – lige nu.

Det stiller selvfølgelig en masse problematikker og debatter, som det er op til både Danmarks og verdens ledere at forholde sig til. Som privatperson kan det måske virke som om, at man ikke har den store indflydelse på denne overhængende krise. Der er dog alligevel noget, man som enkeltperson kan gøre.

klimaforandringer

Klimakrisen er blevet allemandsviden

Før i tiden var det forskere, som råbte op om miljøet og om hvordan, jordkloden ikke kan holde til den livsstil mennesker i de udviklede dele af verden lever. Selvom der blev udgivet et stort antal artikler, afhandlinger og andet om emnet var det som om, at det ikke var gået op for folk som gruppe betragtet at noget er gruende galt. Klimakrisen har endelig fået en brøkdel af den opmærksomhed, som den fortjener, og der er nu ved at ske handling på området.

Det er gået op for de enkelte mennesker, at der kræves handling nu, hvis jordkloden skal bestå så fremtidige generationer også har et liv at se frem til. Det er derved også gået op for verdens ledere – nogle af dem, i hvert fald – at der må ske forandringer nu for at sikre en fremtid på jorden.

miljø

Handling: Det kan du gøre

Klimakrisen er noget, som berører alle. Der er ikke nogen, som kan se sig fri fra at blive påvirket af de ændringer, som klimaforandringerne uden tvivl vil føre med sig. Mange stiller dog spørgsmålene ”Hvad kan lille mig gøre for at hjælpe? Kan det ikke være totalt lige meget at jeg ændrer mine vaner, når det ikke ændrer noget i det store billede?”. Denne logik virker umiddelbart rigtig, men hvis alle tænker på denne måde, er det klart, at der ikke vil ske de nødvendige forandringer.

Nej, tag skeen i den anden hånd, og gå i gang med at redde jorden – et skridt ad gangen. Hvis der er nok der begynder at tage cyklen i stedet for bilen og skære ned på kødforbruget, vil der ske positive forandringer. Det vigtigste man kan gøre er dog at tilegne sig viden om emnet. Så vil man blive motiveret til at lave de nødvendige forandringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *