Boligindretning på budget? Få tips og tricks her

mm22

Selvom du er fattig eller ikke har så mange penge på kontoen, behøver det på ingen måde at betyde, at du ikke kan leve i et flot og velindrettet hjem. Modsat af hvad mange tror, så behøver god boligindretning – og ikke mindst god smag – nemlig langt fra at koste en bondegård.

Tværtimod kan loppefund, unikke arvestykker eller gør-det-selv-ting være lige så smukke og sjove som de dyreste møbler fra den lokale designforretning kan være det. Det handler i langt højere grad om, hvordan du sætter tingene sammen, og hvordan du formidler din personlige stil.

Spar penge, når du indretter

Mange vælger at lade være med at købe nye ting, når noget i hjemmet går i stykker. Hvis de ikke har penge nok, så vil de hellere vente til de engang har sparet sammen. Nogle gange kan dette være en fin løsning. Men rigtig ofte kan du sagtens finde tingene på budget.

Det vigtigste, når du handler møbler, nips eller praktiske genstande på denne måde, er, at du er kreativ og bruger de muligheder, som du har. Det kan for eksempel være venner og familie, det kan være den lokale genbrugsforretning, eller det kan være tingene i din rodekasse. Kun fantasien sætter grænser. Dog får du her 3 eksempler, som du kan lade dig inspirere af.

Nøgler

Lav dine egne magnetophæng

Det første forslag er et lidt mere praktisk et af slagsen. Du kender helt sikkert frustrationen over, at dine nøgler altid er væk, og at du altid leder efter dem, lige inden du skal ud ad døren. 

Et nøgleophæng sparer dig for dette besvær, for så ved du altid, hvor dine nøgler er. Men du har sikkert langt fra lyst til at bruge flere hundrede kroner på at købe en så lille og praktisk ting fra ny af. Det behøver du heldigvis heller ikke. Du kan nemlig lave dit eget magnetiske nøgleophæng derhjemme kun ved hjælp af få remedier. 

Køb loppefund

At gå i genbrugsbutikken eller på loppemarkedet virker lidt som noget, gamle og kedelige mennesker gør. Men det er det slet ikke – for genbrug er mere in end nogensinde, og så er et både billigt, sjovt og fyldt med personlighed.

Hvis du mangler et møbel eller måske noget til køkkenet, så kan du med fordel orientere dig i butikkerne med genbrug nær dig. Der er stor sandsynlighed for, at de vil have noget godt. Her kan du glæde dig over, at du sparer penge, og at du samtidig får et produkt, som ingen andre mennesker har.

Sofa

Overtag gamle ting

Det kan virke lidt trist at skulle overtage andre folks brugte ting, når du måske hellere ville have haft noget nyt. Men det kan faktisk være ret sjovt og hyggeligt at arve, især hvis det er fra folk, som du kender. Her har arvestykkerne nemlig historie og knytter sig til en person, som du godt kan lide.

Når du mangler noget, kan du derfor starte med at spørge ud blandt familie og venner, om de måske kan hjælpe dig med at finde noget i gemmerne. Selvfølgelig skal den ting, som du arver, være funktionel og også gerne flot at se på. Du skal jo ikke gå på kompromis med det hele for prisens skyld. Men det kan stadig være en hyggelig og smart måde at spare penge på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *