WordPress 5.2. udgivet

mm22

WordPress er verdens mest udbredte CMS-system. Systemet blev først lanceret i 2003, men nu er skaberne bag verdens mest populære CMS-system tilbage med en version 5.2. Versionen har fået navnet ”Jaco” til ære for jazz-musikeren Jaco Pistorius. Versionen efterfølger den banebrydende version 5.0., som introducerede WordPress brugere over hele verden for en helt ny block editor samt versionen 5.1., som første gang introducerede WordPress Site Health. Men WordPress 5.2. har også sine helt egne features at byde på.

Verdens mest populære CMS-redskab

Har du det mindste kendskab til CMS, er der også stor sandsynlighed for, at du på et eller andet plan har stiftet bekendtskab med WordPress. Med mere end 15 år på bagen, har redskabet vokset sig til at blive det absolut mest populære og udbredte CMS-redskab i verden.

Med tiden er redskabet blevet oversat til mange sprog, ligesom teamet bag fortsat har arbejdet på at gøre deres produkt mere effektivt og brugervenligt for hver ny version. 

CMS

Nye egenskaber

Den banebrydende version 5.0., som fik navnet Hello Gutenberg, blev udgivet i efteråret 2018, og i starten af 2019 kom altså version 5.1., som har sine egne nye og spændende features at byde på – heraf er især Site Health værd at nævne. Men i maj 2019 kom altså det nyeste skud på strammen – nemlig version 5.2. ”Jaco.” Denne versions om muligt mest interessante features er en videreudvikling af 5.1.’s Site Health, som nu får endnu flere funktioner.

Site

WordPress Site Health

Site Health blev introduceret for WordPress brugere verden over for første gang med version 5.1., som kom tidligere i år. Dette redskab gav mulighed for PHP-versionskompatibilitetskontrol af plugins og temaer. Med 5.2. kommer et helt nyt værktøj, som kommer med to nye sider. Dette nye værktøjs formål er at hjælpe med at debugge hyppigt forekommende problemer, der opstår som resultat af blandt andet server- og softwarekonfigurationer og PHP-versioner.

Dette nye redskaber giver dig mulighed for at øge sikkerheden på dit WordPress-websted yderligere og bedre end med nogen tidligere WordPress version. Dette alene er et godt argument for at opdatere sin version til den nye 5.2., som lige nu ligger tilgængeligt til download i den fejlrettede version 5.2.1. på WordPress’ hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *