Tag din madlavning til nye gastronomiske højder med Sous Vide

mm22

Hvis du elsker at lave mad, og altid ønsker at afprøve nye smage, varer og teknikker, skal du uden tvivl udforske Sous Vide, og dens mange muligheder.

De seneste par år er Sous Vide blevet enormt populært, og der er blevet skrevet tusindvis af kogebøger, med opskrifter kun til Sous Vide.

Læs med her, hvor du kan lære om Sous Vide, og finde ud af hvordan du kommer i gang med denne spændende nye måde at tilberede mad på.

 

Hvad er Sous Vide?

Sous Vide lyder umiddelbart meget fint og fancy, men det er noget du sagtens kan lave derhjemme.

Sous Vide er en måde at tilberede kød og grønsager på, der gør kødet utrolig mørt, og grøntsagerne lækre og sprøde.

For at lave Sous Vide, skal du lægge dit kød eller dine grøntsager i en Sous Vide pose, og derefter skabe et vakuum ved at lukke alt luft ud af posen. Herefter skal posen i et vandbad ved en meget præcis temperatur.

Det er en tilberedning der står på over længere tid, og temperaturen på vandbadet vil også ofte være en del lavere, end den temperatur du normalt vis tilbereder kød og grønsager ved.

Grunden til at man bruger et vandbad som varmekilde til tilberedningen er, at vand har en fantastisk evne til at overføre varme til dine råvarer, og giver dermed en perfekt og jævn tilberedning.

kød

 

Perfekt til dig, som aldrig går ned på udstyr

Sous Vide er til dig som ikke kun ser madlavningen som en sur pligt der bare skal overstås, men som ser det som en hyggelig hobby.

Det er perfekt til dig, som elsker at udfordre dig selv, og som ikke er bange for at kaste dig ud i noget nyt, og afprøve nogle forskellige ting.

Sous Vide er også til dig, som hader at gå ned på udstyr, og som elsker når en ny hobby byder på en række af sejt udstyr, der med tiden kan opgraderes.

Der er mange mennesker som umiddelbart ikke er interesseret i at prøve Sous Vide, fordi det kan virke omstændig og besværligt, men det behøver det på ingen måde at være.

Der findes masser af sider på nettet, hvor du kan finde tips og tricks, samt lækre opskrifter, som også egner sig til nybegyndere.

 

Øvelse gør mester

Ligesom med alle andre ting, gælder det også for Sous Vide, at øvelse gør mester.

I starten kan det godt være svært at finde ud af, hvordan man vakuumpakker kødet, eller hvordan man rammer den helt rette temperatur på vandbadet.

Dog vil du med tiden opleve, at du bliver bedre og bedre, og at din mad vil blive utrolig lækker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *