Så ramte folketingsvalget os – og det blev rødt

mm22

Vi er vist alle glade for at valget – eller skulle man sige valgene – er overstået. Det har været en lang periode med både folketingsvalg, EU-valg og lygtepæle dækket af papskilte med billeder som selv den mest selvsikre teenager aldrig ville putte på sin Instagramprofil. Men nu har vi stemt, og danskerne har talt: Det bliver en rød regering. afstemning Det havde mange nok regnet med, men intet er jo sikkert før stemmerne falder, og mange muligheder er blevet slynget ud i æteren de sidste par uger. Den nu snart tidligere statsminister åbnede sågar for muligheden for en regering imellem Socialdemokraterne og Venstre. Fra starten var lød det som lidt af en vildfarelse, og Mette Frederiksen har da også gjort det tydeligt allerede nu at hun ønsker en ren Socialdemokratisk regering. Det kan måske lade sig gøre, men det bliver svært når hun er omsværmet af andre stærke partier som også gerne vil have indflydelse.

Flere store profiler klarede sig ikke igennem

Mange politiker må have siddet med hjertet oppe i halsen i løbet af valgaften. Specielt Liberal Alliance fik et katastrofalt valg. Joachim B. Olsen blev ikke genvalgt, og det gjorde Laura Lindahl heller ikke, hun manglede kun 10 stemmer for at blive genvalgt. Ingen tog dog et større dyk end Dansk Folkeparti som mistede hele 21 mandater og nu kun sidder med 16 tilbage. DF fik kun et mandat i Københavns storkreds og det går enten til Martin Henriksen eller Peter Skaarup. De to garvede politikere må vente på at de personlige stemmer er blevet optalt før de ved hvem der igen kan sætte sig i en varm stol i folketingssalen. populær

Rasmus Paludan og Stram Kurs ikke valgt ind

Uden tvivl har den mest kontroversielle politiker på den danske valgscene det sidste stykke tid været Ramus Paludan. Noget af aftenen så det ud til at Stram Kurs kunne klare sig igennem, men til sidst landede de på 1,8 procent og må altså se deres chancer forbi passerer. Det vil altså sige at mange af de indvandrekritiske partier har mistet stor opbakning. Dog er det nye parti Nye Borgerlige blevet valgt ind. De kan se frem til fire mandater i folketinget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *