3 af de største tendenser indenfor bæredygtighed

mm22

Bæredygtighed er efterhånden et ord, som er på alles tunger, og der er ingen tvivl om, at den grønne bevægelse er på vej frem. Folk vil generelt gerne have mere grøn omstilling og et bedre klima – men hvordan?

Jo, det kan være lidt svært at svare på. Til gengæld skal vi bare kigge på de største trends indenfor området for at finde ud af, hvilke tilgange er mest populære i dag!

Plastik? Nej tak!

Du har med garanti allerede hørt om det, men plastik er et kæmpe miljøproblem. Med store plamager af plastik, som flyder rundt i havene, så har vi en krise på hænderne her.

Og dette kunne blandt andet ses, da mange borgere fik Starbucks til at love at stoppe med at bruge engangssugerør af plastik til 2020.

Samtidig har Københavns Kommune udtalt, at de gerne vil forbyde plastikkrus til større, offentlige arrangementer. Dette viser altså, hvor seriøs kampen mod plastik er, og samtidig, at der også er en chance for, at der skabes en reel ændring af de ting, som vi har i dag.

Grønnere regnemodeller i Finansministeriet

I Finansministeriet udregner man den samfundsmæssige påvirkning af politiske tiltag – antal jobs skabt, hvor mange flere penge får forbrugere, og lignende.

Men nu er det interessant, for flere politiske partier vil faktisk ud og have grønne regnemodeller med her. Det betyder, at vi ikke bare skal regne tiltagene ud i kroner og ører, men også regne det ud i mængden af CO2 udledt og liter vand spildt.

Dette vil netop gøre, at vi ikke bare kigge på politiske tiltag med øjne, som fortæller os, hvor meget tingene vil tjene ind. I stedet vil kigge på det på en grønnere og mere bæredygtig måde!

En mere cirkulær økonomi

Noget af det største i dag er ”cirkulær økonomi”, hvilket er idéen om, at vi ikke bare skal smide ud. I stedet skal vi genbruge alt, som vi kan.

miljø

For eksempel har nogle dansker udviklet konceptet GENTRÆ, hvor materialer fra byggepladser, og byggesektoren generelt, der kan genbruges kan sælges videre. Så bliver det let for fagfolk at få fat i den genanvendelige materialer, og det er både billigere og mere miljøvenligt.

Netop dette er smart, fordi vi ikke skal til at producere en masse nye ting, men kan nøjes med at behandle det, som vi allerede har. EU har da også været i gang med at udvikle cirkulære tiltag og direktiver, så alle medlemslande kan få nemmere ved at gøre deres økonomi cirkulær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *