Skal du starte på uddannelse? Husk at søge SU!

mm22

Der er mange ting, man skal have styr på, når man starter på en ny uddannelse. Der er helt sikkert en masse datoer, du skal huske, bøger du skal købe, og så skal du selvfølgelig også lære at finde rundt på uddannelsesstedet. Herudover kommer de mange nye bekendtskaber og bare det faktum, at du skal forholde dig til en helt ny epoke af dit liv. Så kan det godt være svært at huske alle de administrative småting, men her kommer én, som faktisk er ret vigtig: husk at søge SU!

universitet

Hvordan gør man?

For at søge SU skal du først og fremmest ind på MinSU.dk, hvor du finder en selvbetjeningsløsning. Som regel vil dit nye uddannelsessted være indtastet i forvejen, og så skal du bare vælge det, men nogle gange er det ikke kommet frem endnu, hvilket betyder, at du selv skal søge det frem.

Herefter skal du egentlig bare udfylde de steder, hjemmesiden beder dig om. Det tager ikke lang tid og er temmelig lige til. Du skal dog huske, at du først kan søge SU tidligst en måned før, du starter på din nye uddannelse. Derfor handler det om hverken at gå i gang for tidligt og for sent.

Når du er i gang, kan du ligeså godt søge om SU-lån også. Så går det hurtige, hvis du en dag har brug for at låne, og det er jo meget smart.

Penge på studie

Hvornår kommer SU’en?

Der er ikke nogen garanti for, hvor hurtigt din SU kommer. Det er dog sådan, at du altid får for den måned, du har søgt i, så selvom du måske når ind i måneden efter, før sagen er færdigbehandlet, får du stadig den SU, du har ret til.

Det kan godt tage op til tre uger at behandle en SU-ansøgning. Ofte afhænger det af, hvor mange ressourcer dit uddannelsessted her. Har de mange medarbejdere, behandles sagen naturligvis hurtigere. 

Det kan naturligvis godt være problematisk, hvis du pludselig står og mangler penge, men SU’en ikke er klar i systemet endnu. I disse situationer kan du heldigvis tage et lån. Det sker der ikke noget ved, så længe du ved, at du hurtigt kan betale tilbage, hvilket jo er tilfældet her. Det er bare ikke særligt sjovt at stå i flere uger uden penge på kontoen, især ikke når der sker så meget nyt. Det er derfor godt at have en backup-plan, og hvis du tænker at et lån kunne være sådan én, kan du læse mere her.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *