Hvorfor bruger mennesker penge på det de gør?

mm22

på andre mennesker, som tænker eller agerer anderledes end du selv gør? Det synes vi i hvert fald. Et af de områder, som virkelig deler vandene er penge. For hvorfor er der så stor forskel på, hvordan folk prioriterer deres penge, og på hvad folk bruger pengene til? Vi prøver at gøre både dig og os selv en smule klogere på det her i teksten.

penge der vokser

At have forskellige præferencer

At alle os mennesker er forskellige, er nok ingen overraskelse for de fleste. Hvad der er mere overraskende er, at vi bruger pengene vidt forskelligt og på meget forskellige ting. Det skyldes i høj grad, at vi simpelthen bare ikke har de samme præferencer som vores nabo. Nogle mennesker bruger mange penge på en ny bil med udstyr, mens andre er fuldstændigt ligeglade med mærket på bilen. Nogle mennesker leder hele livet igennem efter den perfekte seng, mens andre altid går efter det gode tilbud på den i forvejen billige model. Nogle mennesker bruger helst penge på den første og den bedste ivn de finder, mens andre hellere vil gå til https://rygeovntilbud.dk/ og finde en lækker rygeovn. Sådan er vi alle så forskellige. 

At være forskellige steder i livet

Det at være forskellige og bruge sine penge forskelligt kan skyldes mange ting. En af de helt væsentlige punkter er, at vi ikke alle er de samme steder i livet. Udover, at vi selvfølgelig er helt forskellige fra barnsben, så er alder også ofte noget, der spiller ind, når det kommer til prioritering af penge. Mange mennesker tænker ikke over økonomiske konsekvenser mens de er unge, mens mange ældre tænker mere over økonomien. Det hænger i høj grad sammen med, at man som voksen og udeboende har et stort ansvar for selv at bruge og spare sine penge op på fornuftige måder.

penge på hånden

Om ikke at have lige høj, økonomisk kapital

Mens nogle mennesker drømmer om et nybygget hus, et nyt spisebord eller en dyr barnevogn, så er der andre mennesker, der drømmer om at få frisk mad på bordet. en af de helt store kontraster i verdensbilledet er nemlig økonomien og de økonomiske forskelle – og de findes også i Danmark. Forskellene er måske ikke så store som i andre lande, grundet vores høje velfærd, men den er her nu engang. Netop det, at der er forskel på hvor meget man har mellem hænderne, og ikke mindst hvor meget man i barndommen har været vant til at have i hænderne, er noget der har en stor påvirkning på, hvordan man bruger pengene i sit voksne liv. 

Alt i alt er der altså mange forskellige ting, som er med til at afgøre, hvorfor folk bruger penge på det, de gør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *