Fordele og ulemper ved online lån

mm22

Internettet eksploderer i online lån, der tilbyder lynende hurtig udbetaling og lange afbetalingsfrister. Lånene er dog både fra samfundets og politisk side vidt og bredt kritiseret for at lokke unge mennesker i fordærv, og spørgsmålet er, om kritikken er berettiget? Der er nemlig en masse fordele ved de online lån, men der er naturligvis ingen fordele uden ulemper. Her er, hvad du skal være opmærksom på og overveje, inden du optager kviklån på nettet.

penge

Fordele ved online lån

Når du optager et lån på nettet, vil du opleve, at processen går vanvittigt hurtigt – særligt hvis du sammenligner med bankernes sædvanlige sagsbehandlingstid. Du sender en ansøgning ind til låneselskabet via deres hjemmeside, hvor du anfører, hvilket beløb du gerne vil låne, og hvor hurtigt du kan betale pengene tilbage. Samtidig vil du typisk skulle indsende de seneste par lønsedler samt den seneste årsopgørelse fra SKAT.

Inden for ganske få timer vil du modtage enten en godkendelse eller en afvisning af din ansøgning. Bliver du godkendt, modtager du samtidig et lånetilbud, der opremser vilkårene for lånet samt de omkostninger, der er forbundet med at låne pengene. Kan du godkende vilkårene, vil pengene stå på din konto inden for få dage.

Låneselskaberne stiller således ikke krav om sikkerhedsstillelse for lånet, hvilket også er den primære årsag til, at ekspeditionen af lånet kan ske så hurtigt. Desuden stiller de ingen krav om forklaring på, hvad du skal bruge pengene til, eller hvorfor du ikke selv kan skaffe pengene i øjeblikket.

kreditkort

Ulemper ved online lån

Fordele kommer dog sjældent alene, og der er også nogle store ulemper ved de hurtige lån på nettet. Således er disse lån for det første så nemme at optage, at det er meget svært ikke at blive fristet til at låne mange penge. Er du i forvejen en person, der ikke helt har styr på sin økonomi, kan det være mere end sædvanligt svært at holde sig fra de nemme lån på nettet. 

Desuden er de forbrugslån renter, der knytter sig til online lån markant højere end øvrige lån, du vil kunne finde i markedet. Der er desuden oftest tilknyttet en række månedlige administrationsomkostninger og gebyrer, og du kan derfor ikke holde dig til rentesatsen alene. Det er ligeledes ekstremt dyrt at misligholde lånet, idet morarenterne er skyhøje. Der er dermed en reel risiko for, at du kan komme til at gældsætte dig mere end nødvendigt ved at optage lån på nettet.

 

Hvad skal du være opmærksom på?

Du skal for det første altid gøre dig det klart, om du reelt har brug for at låne penge. Og hvis du har brug for et lån, bør du overveje, hvor lavt du kan gå i beløbsstørrelse, så du ikke gældsætter dig mere end højst nødvendigt.

Dernæst skal du selvfølgelig sikre dig, at du får det billigst tænkelige lån, og det gør du nemt ved at indhente lånetilbud fra flere forskellige selskaber. Dermed kan du helt konkret sammenligne og vælge det billigste lån på de bedste vilkår.

Endelig bør du overveje, om du kan betale beløbet tilbage inden for en måned. Mange online lån kører nemlig med et kviklån 30 dage, forstået på den måde, at de første 30 dage er rentefri. Dermed betaler du kun et mindre administrationsgebyr og oprettelse af lånet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *