Har brugen af Facetune-app’en taget overhånd?

mm22

I de sidste 25 år har vi set på photoshoppede billeder hver eneste dag. Til at begynde med var det kun professionelle fotografer, der brugte retoucheringssoftwaren til at forbedre deres billeder og videoer. Men siden 2014 har vi haft adgang til Facetune, som grundlæggende giver gennemsnitssmartphonebrugeren samme muligheder for retouchering og manipulering af deres billeder som professionelle fotografer. Nu, 5 år senere, er Facetune en af ​​de højest rangerede på app store. Det er blevet normaliteten, især når det kommer til redigering, retouchering og manipulation af billeder som selfies, outfitbilleder og close-up af makeup.

Facetune er et fantastisk værktøj, der leverer brugervenlig redigeringssoftware på farten og et værktøj, der gør livet lettere og billeder smukkere. Men hvad er den samfundsmæssige virkning af brugen af ​​Facetune og andet retouchering-software? Hvad er vigtigere: det perfekte billede eller en sund kropsopfattelse og selvbillede?

Når populære influencers og berømtheder ændrer deres hud og krop, er unge kvinder/mænd i stand til regne ud, hvad der er redigeret, og hvad er ægte? Der er en væsentlig teknisk forskel, om du redigerer lys, kontrast og farve eller manipulerer din krop og dit ansigt. Et større spørgsmål er, hvordan påvirkes både samfundet og følgerene af influencers på sociale medier?

Hvorfor er Facetune mange influenceres fortrukne redigeringsapp?

Facetune-app’en er let at forstå, og ikonerne er en god vejledning til at forstå de forskellige funktioner. Æstetisk er app’en meget overskuelig og rar for øjet, og ikonerne brugt i Facetune minder om ikonerne i Photoshop og Paint, som gør det nemt at bruge for langt de fleste. For en Instagram-influencer er denne app et nemt værktøj til at forbedre billeder, hvad end det er at ændre på, hvor skarpt billedet er eller at gøre sig selv tyndere.

some

Hvordan kan vi stoppe denne tendens?

Det er svært at se, om et billede er blevet redigeret eller ej. Vi spejler os selv i billederne, som vi ser på Instagram. Disse billeder kan hurtigt blive en retningslinje for vores eget liv, og hvordan vi føler, vi bør se ud. Det er intet under, at man kan føle sig helt forkert.

Vi har hud med synlige porer, tekstur, strækmærker, og vores selfies er derfor ikke til at sammenligne med dem, hvis selfies har været en tur igennem Facetune. Vi forsøger at leve op til fysisk umulige skønhedsidealer. Disse idealer er skabt af mennesker ved hjælp af fotoredigeringsapps som Facetune. Det er ikke længere kun de kendte, der redigerer sig selv i storstil men også nabopigen og mennesker, vi omgås dagligt.

pige

Det bedste vi kan gøre lige nu for at komme dette til livs, er at være mere åben om redigering for, at vi som samfund kan blive bevidste og mere kritiske, når det kommer til at ændre vores udseende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *